Açıklanan Yangın Çıkış Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Yönetmeliklere uyumlu olan bir sair yangın merdiveni seçeneği dairesel yangın merdivenidir. Dairesel yangın merdivenleri özellikleri;

Dairesel yangın merdivenleri çoğunlukla çelik yahut betonarme üzere dayanıklı malzemelerden dokumalmaktadır. Bu malzemeler, müstacel durumlarda güvenliği elde etmek bağırsakin zaruri mukavemeti ve yangına dayanıklılığı sağlar. Kapalı dizayn başkaca elementlere karşı saye sağlar ve hizmet gereksinimlerini azaltır.

Düzenek odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın kapısıdır, yangın dayanımının cenahı silsile otomasyon sistemlerine normal aksesuarlarla donatılmıştır. Tip odası yangın kapıları camlı olabilir.

Ayrıca, yangın bapları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolay açılabilir olmalıdır.

Yangın Çıkış Bapsı yangın durumunda binadan emniyetli bir şekilde tahliye olmayı sağlayıcı bir bapdır. Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı malzemelerden binalmalı, kolayca ve hariçya doğru açılmalıdır.

Ekseri pencerelerin, balkonların veya belirlenmiş çıkış noktalarının yakınında bulunurlar ve kişilerin binaya yeniden girmeden döşeme seviyesine emniyetli bir şekilde ulaşmalarını sağlarlar.

Yangın merdivenleri içeriden ve haricen konstrüksiyonlabilmekle yanında elan çok dışarıdan yapılan yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun omurga nedeni bucak yitirilmesine mahiyet vermemesi ve henüz azca maliyetle fiilin tamamlanabilmesini katkısızlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde muahharen ilave edildikten sonra konstrüksiyonlabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına bakarak çeşitli şekillerde özel tasar çizim ya da katlanabilir halde de tasarlanabilmektedir.

Kapının kendi kendisini kapatmasını sağlamlayabilen yaylı menteşenin cepheı düzen opsiyonel olarak alınan hidrolik kısım ile daha kesif kullanma katkısızlanabilir.

Hiç endişe yok ki yangın felaketi, sene içre can kaybına münasebet olan en büyük etmenler arasındadır. Yangın felaketi az çok kısa bir müddet içinde geniş alana yayılması ve hem yaşama hem bile dünyalık yitirilmesine niye olması ile bilinmektedir. Özellikle de ali bünyeda olan binalarda rastgele bir yangın çıktığında emanet ve esrar kaybı artış göstermektedir. Doğrusu yangın merdivenleri bile tam olarak buradan hareketle imal edilmiştir.

Mono blok cisim dokuması kısım sistemi veya ürkü amerikan bar sisteminin kilidin kucakinden sabık 4 pare cıvata ile bir birine bentlanması ile sağlanmaktadır.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları kupkuru olarak belirtilmiştir. Bütün detaylar ve kıstaslar da kaynak önünde bulundurularak standartlara usturuplu halde yangın merdivenlerinin imal edilmesi ve montajlarının da konstrüksiyonlması gerekmektedir.

Yangın kapıları binadaki insanların yangın esnasında dumandan veya ateşten etkilenmeden hariçya çıkabilmelerini sağlayan yangına dayanıklı kapılardır.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi örgülırken yangın merdiveninin bulunduğu duvarda 3 metre boyutunda bir örek mesafesi veya yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Yangın bapları robot sistemli çağcıl boya tesisimizde elektrostatik toz Yangın Merdiveni Kapısı boya ile kaplanmaktadır. Standart nitelik RAL 9002 olmakla beraber maksut bütün RAL renkleri uygulanabilmektedir. Sandık ve kanatlara ayrı nitelik uygulaması strüktürlabileceği kabil yangına dayanıklı kapı kanatlarının dış ve iç yüzeylerine bile farklı nitelik uygulaması mümkündür.

Report this wiki page